30 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €60 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

16 tips om meer mindful te leven

16 tips om meer mindful te leven. Of je nu googled op hoe je ’t beste van je stress af kan komen, in magazines de gouden tip zoekt om beter te leren focussen of aan je arts je spanningsklachten voorlegt. Dikke kans dat je overal het zelfde advies vindt of krijgt: “probeer eens mindfulness”.

Mindfulness, oftewel volledig aanwezig zijn in het moment. Je puur en alleen focussen op datgene waar je mee bezig bent en je niet laten afleiden. Pas dat toe in je dagelijkse leven en de rust waar je zo behoefte aan hebt is zo goed als gegarandeerd. Eas(z)y!

Nou heel eerlijk, het is helemaal niet zo simpel. Ja tuurlijk, nu even op één ding focussen is geen hogere wiskunde. Dat kan jij, dat kan ik, maar dat zal je op de lange termijn niet heel veel opleveren. Van één keer hardlopen word je ook niet ineens topfit. Hoe graag we dat ook zouden willen 😉

Onze 16 tips om meer mindful te leven

Dus, wil je een serieuze poging doen om wat mindfuller door het leven te gaan, dan zijn hier onze 16 tips om meer mindful te leven:

1. Neem een momentje voor jezelf.
En dan natuurlijk zonder telefoon of Netflix 😉 Ga bijvoorbeeld even wandelen, ga op een bankje zitten en staar heerlijk voor je uit. Je hoeft natuurlijk niet persé de deur uit. Neem een lekker warm bad of kook eens iets lekker voor jezelf.

2. Eet mindful.
Oftewel, neem de tijd om te eten en proef echt wat je eet. Want eerlijk is eerlijk, hoe vaak schuiven we niet even een snelle hap naar binnen en sta je de vaatwasser al in te ruimen terwijl je nog aan het herkauwen bent? En je voelt ‘m al aankomen, ook nu even geen whatsapp of favoriete serie.

3. Loop en fiets langzaam.
Ben jij ook altijd zo’n snelle Jelle? Altijd zo snel mogelijk naar toe willen lopen of fietsen? Schakel even een versnellinkje terug en neem de tijd om eens om je heen te kijken. Echt, op de route die je al duizend keer hebt genomen zie je ineens tal van mooie dingen die je eerder niet waren opgevallen.

4. Wees dankbaar.
Denk ’s een keer aan alles wat je hebt in plaats van alles van je nog wil hebben. Je zult zien, je voelt je direct een stuk rijker. En blijer. En dankbaarder 🙂

5. Stop met multi-tasken.
Mannen zijn op dit vlak al een beetje in het voordeel, want over het algemeen zijn mannen -naar eigen zeggen!- minder goed in multi-tasken. Wij vrouwen willen en kunnen wel altijd alles tegelijk doen, want dat is zo lekker efficiënt. En inderdaad, binnen no time is je to do-lijstje afgevinkt, maar het is helaas minder efficiënt voor je well being. Dus focus je op één ding en pak de volgende klus pas op als je de vorige hebt afgerond.

6. Zet je telefoon vaker op fly mode.
Even van de radar verdwijnen kan soms zo lekker zijn. Geen telefoontjes, geen berichten, even helemaal niks. Die fly mode werkt trouwens ook uitstekend als je even met een vriend of vriendin bijkletst. Sterker nog, het gesprek wordt een stuk gezelliger als je niets steeds wordt afgeleid door het gepiep of getril van je telefoon. Dikke kans dat je vriend of vriendin het ook zeer waardeert 😉

7. Let op je adem.
En last but not least, concentreer je een paar keer dag even op je adem. Zet desnoods een timer zodat je het niet vergeet. Stop even met wat je doet en haal 10x bewust en rustig adem. Geloof me, het is een heerlijke quick fix en het kost je nauwelijks tijd.

8. Doe minder.
Ons leven is druk, soms zelfs te druk. Dus doe zo nu en dan eens iets minder, en doe vooral de dingen waar jij zin in hebt.

9. Lees een boek.
Lees een goed boek, in stilte zonder afleiding. Zonder muziek oid op de achtergrond zodat je je helemaal kunt focussen en weg kunt dwalen in het verhaal.

10. Zet je alerts uit op je telefoon.
Check je telefoon een paar keer per dag en zet hem verder op stil. Zodat je niet de hele tijd met je telefoon bezig hoeft te zijn.

11. Plan korte rust momenten in.
Als we druk zijn nemen we vaak te weinig rust. Plan gedurende de dag kleine de rust momenten in.

12. Accepteer het leven zoals het is.
Leer in te checken bij jezelf en je gevoelens te voelen en accepteren. Wees helemaal oké met het leven zoals het nu is.  

13. Sport met aandacht.
Ook van sporten kun je en mindfulness oefening maken. Focus je aandacht tijdens het sporten op je lichaam en ademhaling zodat je je heel bewust wordt van de reactie van je lichaam op de workout.

14. Doe dingen niet meteen achter elkaar.
Moet je veel verschillende dingen doen? Neem dan even een korte pauze tussen de activiteiten. Een moment om je hoofd leeg te maken zodat je fris kunt starten aan de volgende taak.

15. Focus je volledige aandacht als je met iemand praat.
Probeer echt te luisteren als je met iemand praat zonder meteen te willen reageren. Luisteren met je volledige aandacht en daarna pas reageren.

16. Mediteer dagelijks.
Mediteren brengt je aandacht naar het hier en zorgt dat je minder stress ervaart gedurende de dag.

Mindfulness tips toepassen in je leven

Starten met mindfulness? Doe het stap voor stap. Kies iedere week 1 of 2 tips, schrijf deze op en probeer ze dagelijks toe te passen zodat het steeds meer routine wordt.

Bekijk ook:

wat is yoga nidra?

Wat is Yoga Nidra?

Yoga nidra staat ook wel bekend als ‘yogische slaap’. De term “yoga nidra” is afgeleid van de Sanskriet woorden “yoga,” wat staat voor eenheid of integratie, en “nidra,” wat slaap betekent. Het doel van Yoga Nidra is om een diepe staat van ontspanning en innerlijke rust te bereiken, terwijl je toch volledig bewust blijft.
Soorten meditatie

Soorten meditatie

Er zijn echter veel verschillende soorten meditatie die allemaal hun eigen unieke voordelen bieden. Of je nu op zoek bent naar innerlijke rust, stressvermindering, spirituele groei of een betere focus, er is altijd wel een meditatievorm die bij jou past.
bodyscan meditatie liggend

Bodyscan meditatie liggend

Het fijnste is om de bodyscan meditatie liggend te doen. Wanneer je gaat liggen kan je lichaam zich makkelijker ontspannen. Mocht je minder tijd hebt of als onderweg bent dan kun je de bodyscan ook zittend of staand doen.
7 redenen om te mediteren

7 redenen om te mediteren

Ondanks dat mediteren voor ontzettend veel mensen dagelijkse kost is, ben je zeker niet de enige die de weg naar het meditatiekussen (nog) niet heeft kunnen vinden. Maar wat niet is, kan nog komen. Want hoe groot de drempel misschien ook voelt, het uiteindelijk gaan zitten is echt een kleine moeite.
ochtend meditatie

Ochtend meditatie: de fijnste manier om je dag goed te starten​

In eerste instantie zorgt een ochtend meditatie er natuurlijk voor dat je jouw dag begint vanuit rust en gedurende de dag meer relaxed blijft. Dat je heel even ‘incheckt’ bij jezelf, dat je je lichaam weer voelt en dat je even kan aarden. Daarnaast helpt mediteren tegen stress, geeft het je meer energie, versterkt het je focus en creativiteit én bevordert het je immuunsysteem.
Duurzame meditatiekussens van 100% natuurlijke materialen

Duurzame meditatiekussens van 100% natuurlijke materialen

Wij geloven dat als je dicht bij de natuur blijft, je ook dicht bij jezelf blijft. En laat dat nou net het doel zijn van mediteren; dicht bij jezelf komen. En dus zijn onze meditatiekussens en zabutons (meditatiematten) gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

halve maan xl easz meditation

Sale

€40,- KORTING op jouw bestelling

Bestel nu één van onze sets meditatiekussen halve maan xl met zabuton en ontvang €40,- korting op jouw set.

Gebruik de code: easzsale voor de korting.

*Plaats  jouw bestelling in je winkelmand. Vul de code in bij kortingscode.

**Niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.