30 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €60 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

Duurzaamheid

Liefde en aandacht voor ieder meditatiekussen

Bij mediteren draait alles om liefde en aandacht. Liefde en aandacht voor jezelf. Liefde en aandacht voor de stilte. Liefde en aandacht voor het moment. Minstens zoveel liefde en aandacht hebben wij voor de Easz meditatiekussens. Van ontwerp tot verzending. Geen massaproductie, geen lopende bandwerk; ieder kussen wordt met de grootste zorg en liefde gemaakt, stuk voor stuk. We gebruiken de mooiste materialen en vervaardigen alles onder verantwoorde omstandigheden op Nederlandse bodem.

 

Natuurlijke materialen: katoen, boekweitkaf en schapenwol

Wij geloven dat als je dicht bij de natuur blijft, je ook dicht bij jezelf blijft. En laat dat nou net het doel zijn van mediteren; dicht bij jezelf komen. En dus zijn onze meditatiekussens en zabutons gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

Hoezen gemaakt van katoen

Bij Easz hechten we veel waarde aan kwaliteit. Onze kussens worden zorgvuldig ontworpen om een combinatie van stijl, functie en comfort te bieden, zodat je er lang van kunt genieten. Om deze duurzaamheid te waarborgen, kiezen we voor materialen van hoge kwaliteit die slijtvast zijn en zo lang mogelijk meegaan. Daarom zijn onze kussenhoezen vervaardigd uit 100% stevig katoen.

duurzaamheid
duurzaamheid meditatiekussens

Boekweitkaf vulling meditatiekussens

Onze meditatiekussens zijn gevuld met boekweitkaf. Boekweitkaf is de buitenste schil van de pseudo graansoort boekweit. Bij het verwerken van boekweit voor consumptie wordt deze schil verwijderd en blijft het in principe over als restproduct. Een restproduct waar wij heel blij mee zijn, want deze schil of kaf is uitermate geschikt als vulling voor meditatiekussens.

De half ronde vorm van de schillen zorgt er namelijk voor dat ze als het ware in elkaar verstrengeld raken. Dat maakt dat ze voor veel stevigheid zorgen en ze zich tegelijkertijd naar jouw lichaam vormen. En boekweitkaf kent nog meer voordelen. Zo is het geurloos, veerkrachtig en vormvast. Ook werkt boekweitkaf verkoelend en heeft het een hele lange levensduur.

Schapenwol vulling zabutons

Onze zabutons zijn gevuld met 100% duurzaam Nederlands schapenwol. De wol die wij gebruiken komt van het oerHollandse Kempische heideschaap. We krijgen de wol geleverd van Reina Ovinge. Reina is eigenaar van wolboerderij The Knitwit Stable en strijd voor een eerlijke en duurzame wolindustrie.

De keuze voor wol is een bewuste keuze; want wol is niet alleen een prachtig natuurlijk product met vele voordelen, het helpt je ook om goed te aarden.

Wol kent unieke eigenschappen die zeer geschikt zijn voor jouw meditatie.

Wol heeft een zeer hoge elasticiteit, waardoor het altijd weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Deze bijzondere veerkracht maakt dat de zabuton (meditatiemat) dus zijn stevige vorm en tegelijkertijd zijn zachtheid behoudt.

  • Wol werkt uiterst isolerend; zowel bij koude als bij warmte. Als het kouder is dan houdt wol de koude buiten. En als het juist warmer is dan absorbeert wol de warmte en zorgt het dus voor verkoeling.
  • Wol is ademend en vochtregulerend.
  • Wol heeft een sterk en duurzaam karakter en is antibacterieel.
  • Bovendien zou wol een heilzame werking hebben.

100% duurzaam NL schapenwol

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.”
– Robert Swan

Nederlandse productie

Om onze ecologische footprint te verkleinen hebben we hebben ervoor gekozen om onze kussens in Nederland te produceren in plaats van deze uit China of India te halen.

Door de productie in Nederland te lokaliseren, verminderen we aanzienlijk de transportafstanden en daarmee de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het verschepen van goederen over lange afstanden. Het vermijden van intercontinentale transportroutes draagt bij aan een lagere impact op het milieu en bevordert duurzaamheid. 

 

Zo min mogelijk plastic

We zijn ons allemaal bewust van de schadelijke impact van plastic op onze planeet. Daarom hebben we als bedrijf ervoor gekozen om zo min mogelijk plastic te gebruiken als verpakkingsmateriaal. In ons streven naar duurzaamheid hebben we bijna al het plastic in onze verpakkingen geëlimineerd.

Voor onze webshop-pakketten hebben we gekozen voor papieren verpakkingsmateriaal. Dit betekent dat onze producten worden verpakt in stevig papier, dat zowel biologisch afbreekbaar als recyclebaar is. Daarnaast worden onze meditatiekussens verzonden in kartonnen dozen in plaats van plastic verpakkingen.

Het verminderen van plastic in onze verpakkingen is een belangrijke stap in ons streven naar milieuvriendelijkheid. Door te kiezen voor verpakkingen die minder schadelijk zijn voor het milieu, dragen we bij aan een schonere en gezondere planeet.  

duurzame verpakking

“We have a duty to care for the environment.” – Lailah Gifty Akita

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

halve maan xl easz meditation

Sale

€40,- KORTING op jouw bestelling

Bestel nu één van onze sets meditatiekussen halve maan xl met zabuton en ontvang €40,- korting op jouw set.

Gebruik de code: easzsale voor de korting.

*Plaats  jouw bestelling in je winkelmand. Vul de code in bij kortingscode.

**Niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.