30 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €60 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

“It is indeed a radical act of love just to sit down and be quiet for a time by yourself.”

Liefde en aandacht voor ieder meditatiekussen

Bij mediteren draait alles om liefde en aandacht. Liefde en aandacht voor jezelf. Liefde en aandacht voor de stilte. Liefde en aandacht voor het moment. 

Minstens zoveel liefde en aandacht hebben wij voor de Easz meditatiekussens. Van ontwerp tot verzending. Geen massaproductie, geen lopende bandwerk; ieder kussen wordt met de grootste zorg en liefde gemaakt, stuk voor stuk. We gebruiken de mooiste materialen en vervaardigen alles onder verantwoorde omstandigheden op Nederlandse bodem.  

Natuurlijke materialen: boekweitkaf, katoen en schapenwol

Wij geloven dat als je dicht bij de natuur blijft, je ook dicht bij jezelf blijft. En laat dat nou net het doel zijn van mediteren; dicht bij jezelf komen. En dus zijn onze meditatiekussens en zabutons (meditatiematten) gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

De binnen- en buitenhoezen zijn gemaakt van 100% verantwoord katoen (Oeko Tex). De kussens worden allemaal eigenhandig door Renate en Edine gevuld; de meditatiekussens met boekweitkaf en de zabutons met duurzaam Nederlands schapenwol. 

Wat zijn de voordelen van schapenwol?

Onze zabutons (meditatiematten) zijn gevuld met 100% duurzaam Nederlands schapenwol. En dat is een bewuste keuze; want wol is niet alleen een prachtig natuurlijk product met vele voordelen, het helpt je ook om goed te aarden. 

Wol kent unieke eigenschappen die zeer geschikt zijn voor jouw meditatie. 

Waarom is aarden zo belangrijk?

Door te aarden (of te gronden) maak je letterlijk contact met de aarde. Door dat contact word je als het ware opgeladen met de energie die de aarde uitstraalt. En dat heeft tal van voordelen. Je gaat je lijf weer beter voelen, je wordt je er bewuster van en je zult je lichamelijk steviger en stabieler voelen. En dit alles heeft natuurlijk weer een positief effect op jouw meditatie. 

Helaas aarden wij over het algemeen veel te weinig. Dat komt vooral omdat we tegenwoordig synthetische sokken en schoeisels dragen die letterlijk de energie-connectie tussen ons en de aarde blokkeren. Wol daarentegen is een uitstekende geleider voor energie. Door te zitten op wol wordt dus de connectie tussen jou en de aarde hersteld en ben je weer geaard. 

Waar komt de wol vandaan?

De wol die wij gebruiken komt van het oerHollandse Kempische heideschaap. We krijgen de wol geleverd van Reina Ovinge. Reina is eigenaar van wolboerderij The Knitwit Stable en strijd voor een eerlijke en duurzame wolindustrie.

Wat is boekweitkaf?

Boekweitkaf is de buitenste schil van de pseudo graansoort boekweit. Bij het verwerken van boekweit voor consumptie wordt deze schil verwijderd en blijft het in principe over als restproduct. Een restproduct waar wij heel blij mee zijn, want deze schil of kaf is uitermate geschikt als vulling voor meditatiekussens. 

De half ronde vorm van de schillen zorgt er namelijk voor dat ze als het ware in elkaar verstrengeld raken. Dat maakt dat ze voor veel stevigheid zorgen en ze zich tegelijkertijd naar jouw lichaam vormen. En boekweitkaf kent nog meer voordelen. Zo is het geurloos, veerkrachtig en vormvast. Ook werkt boekweitkaf verkoelend en heeft het een hele lange levensduur.  

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

halve maan xl easz meditation

Sale

€40,- KORTING op jouw bestelling

Bestel nu één van onze sets meditatiekussen halve maan xl met zabuton en ontvang €40,- korting op jouw set.

Gebruik de code: easzsale voor de korting.

*Plaats  jouw bestelling in je winkelmand. Vul de code in bij kortingscode.

**Niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.