30 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €60 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

Meditatie kussen

Meditatie kussen

Waarom een meditatie kussen gebruiken?

Wist je dat het gebruik van een meditatie kussen je meditatie-ervaring aanzienlijk kan verbeteren? Meditatie is een praktijk die al duizenden jaren bestaat en die steeds populairder wordt in onze moderne samenleving. Mensen mediteren om verschillende redenen, waaronder stressvermindering, verbeterde focus en concentratie, meer innerlijke rust en een betere algehele gezondheid. 

Redenen waarom je zou moeten overwegen om een meditatie kussen te gebruiken:

Hier zijn een paar redenen waarom je zou moeten overwegen om een meditatie kussen te gebruiken:

 1. Verbetert je houding:
  Een van de belangrijkste aspecten van meditatie is een goede houding. Het gebruik van een meditatie kussen helpt je om je bekken naar voren te kantelen en je ruggengraat in een rechte lijn te houden. Hierdoor heb je een comfortabele en stabiele basis om te zitten.
 2. Vermindert ongemak:
  Meditatie kan soms ongemak veroorzaken in de rug, nek, heupen en knieën, vooral als je langere tijd zit. Een meditatie kussen helpt om de druk op deze gebieden te verminderen en kan het comfort tijdens je meditatie-ervaring verhogen.
 3. Bevordert ontspanning:
  Wanneer je een meditatie kussen gebruikt, kun je je lichaam beter ontspannen en je ademhaling verdiepen. Hierdoor kun je je beter concentreren op je meditatie en diepere niveaus van ontspanning bereiken.
 4. Helpt bij het vinden van je balans:
  Een meditatie kussen kan je helpen om je balans te vinden en je lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen. Dit kan helpen om je aandacht naar binnen te richten en afleidingen te verminderen.

Het gebruik van een meditatie kussen kan je meditatie-ervaring dus aanzienlijk verbeteren door je houding te verbeteren. Onder andere door ongemak te verminderen, ontspanning te bevorderen en je te helpen je balans te vinden. Of je nu een beginnende of ervaren meditator bent, een meditatiekussen kan een waardevolle aanvulling zijn op je meditatiesessie.

“Meditation nourishes the mind in the same way that food nourishes the body.”

Meditatie kussen wit

€45,00

Meditatie kussen grijs

€45,00

Meditatie kussen bruin

€45,00

Meditatie kussen roze

€45,00

Meditatie kussen turquoise

€45,00

Meditatiekussen met ronde zabuton wit

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton grijs

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton bruin

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton roze

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton turquoise

€170,00

Meditatiekussen met vierkante zabuton grijs

€170,00

Meditatiekussen met vierkante zabuton bruin

€170,00

Meditatiekussen met vierkante zabuton roze

€170,00

Meditatie kussenmet vierkante zabuton turquoise

€170,00

Meditatie kussen halve maan XL grijs

€120,00

Meditatie kussen halve maan XL bruin

€120,00

Meditatie kussen halve maan XL roze

€120,00

Meditatie kussen halve maan XL turquoise

€120,00

Meditatie kussen halve maan XL met zabuton grijs

€220,00

Meditatie kussen halve maan XL met zabuton groen

€220,00

Meditatie kussen halve maan XL met zabuton zwart

€220,00

Meditatie kussen halve maan XL met zabuton blauw

€220,00

Meditatie kussen halve maan XL met zabuton bruin

€220,00

Meditatie kussen halve maan XL met zabuton roze

€220,00

Meditatie kussen halve maan XL met zabuton turquoise

€220,00

“The quieter you become, the more you can hear.”  

Hoe kies je het juiste meditatie kussen?

Het kiezen van het juiste meditatie kussen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Er zijn verschillende soorten kussens beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen.

Een rond meditatie kussen is een veel voorkomend type kussen. Dit kussen biedt voldoende hoogte om je bekken iets hoger te brengen dan je knieën, waardoor je rug rechter wordt en je comfortabel kunt mediteren.

Een halve maan XL meditatie kussen is speciaal ontworpen om nog meer ondersteuning te bieden voor je knieën en heupen. Dit extra grote meditatie kussen ondersteund de benen volledig en is daardoor nog comfortabeler voor langere meditatiesessies. Dit kussens hebben wij speciaal ontworpen voor mensen die normaal niet comfortabel zitten in een kleermakerszit.

Een meditatie kussen met een zabuton eronder is een goede optie als je extra ondersteuning wilt voor je enkels en voeten. De zabuton is een onderkussen gevuld met duurzaam schapenwol die als extra demping dient en bescherming biedt tegen een harde ondergrond. 

Hoe hoog of hoe laag moet een meditatie kussen zijn?

Een veelgestelde vraag bij het kopen van een meditatie kussen is: hoe hoog of laag moet het kussen zijn? Het antwoord hierop is afhankelijk van verschillende factoren, zoals jouw lengte, flexibiliteit en persoonlijke voorkeur.

Over het algemeen is het belangrijk dat het kussen hoog genoeg is om jouw bekken en knieën te ondersteunen, zodat je een comfortabele houding kunt aannemen tijdens het mediteren. Een te laag kussen kan leiden tot spanning in de knieën en onderrug. Terwijl een te hoog kussen kan leiden tot spanning in de nek en schouders.

Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat de hoogte van het kussen tussen de 10 en 20 cm ligt, afhankelijk van jouw lichaamslengte. Als je klein van stuk bent, heb je waarschijnlijk een lager kussen nodig dan iemand die langer is. Ook kan het helpen om te experimenteren met verschillende hoogtes en vormen om te zien wat het beste werkt voor jou.

meditatie kussen hoogte bepalen

“In today’s rush, we all think too much — seek too much — want too much — and forget about the joy of just being.” 

7 tips om meer mindful te leven

Hoe gebruik je een meditatie kussen tijdens je meditatie?

Een meditatie kussen is een handig hulpmiddel dat je kan helpen bij het beoefenen van meditatie. Het is ontworpen om je lichaam in een comfortabele positie te houden, zodat je gemakkelijk kunt mediteren zonder ongemak of pijn te ervaren. Maar hoe gebruik je een meditatie kussen tijdens je meditatie en wat kun je er allemaal mee?

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe je het kussen moet plaatsen. Ga op het kussen zitten met gekruiste benen en laat je zitbeenderen op het kussen rusten. Zorg ervoor dat je rug recht blijft en je schouders ontspannen zijn.

De verschillende houdingen/manieren om op een meditatie kussen te zitten

Er zijn verschillende houdingen of manieren om op een meditatie kussen te zitten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende meditatiehoudingen op een kussen:

Lotushouding: De Lotushouding is een populaire meditatiehouding waarbij de benen gekruist zijn en de voeten op de dijen rusten. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen die minder flexibel zijn in de heupen, maar het biedt wel een stabiele en comfortabele zitpositie voor meditatie.

De Kleermakerszit: De Kleermakerszit is een meditatiehouding waarbij de benen gekruist zijn, maar de voeten op de grond rusten. Deze positie is gemakkelijker voor mensen die minder flexibel zijn en biedt toch een stabiele en comfortabele zitpositie.

Seiza-houding: De Seiza-houding is een knielende houding waarbij de billen op de hielen rusten en het bovenlichaam rechtop wordt gehouden. Eventueel kun je hierbij het kussen onder de billen plaatsen waardoor de heupen hoger zijn. Dit kan een comfortabele positie zijn voor mensen met knieproblemen, maar het kan moeilijk zijn om een rechte rug te behouden.

Het gaat om wat voor jouw lichaam het meest comfortabel is

Het is belangrijk om een meditatiehouding te vinden die comfortabel en stabiel is, zodat je je gedachten op je meditatie kunt concentreren. Experimenteer met verschillende houdingen en technieken om te ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Onthoud dat meditatie gaat over het vinden van innerlijke rust en kalmte, dus wees geduldig. Geef jezelf de tijd om comfortabel te worden met de verschillende houdingen op een meditatiekussen.

“No matter how fast life is moving around us, there is always a place of stillness inside.”

Hoe gebruik je een meditatie kussen tijdens yoga?

Een meditatie kussen kan niet alleen worden gebruikt tijdens meditatie, maar ook tijdens yoga. Het kan je helpen om comfortabeler te zitten of te knielen tijdens bepaalde yogahoudingen. Ook kan het dienen als een hulpmiddel om je lichaam te ondersteunen en uit te lijnen.

Het gebruik van een kussen tijdens yoga hangt af van de houding die je beoefent en je individuele behoeften en voorkeuren.

Yogahoudingen waarbij je een meditatie kussen kunt gebruiken

Hier zijn enkele manieren waarop je een meditatie kussen kunt gebruiken tijdens je yoga-oefeningen:

Ondersteuning bij knielende houdingen: Als je moeite hebt om comfortabel te knielen tijdens bepaalde houdingen, zoals bijvoorbeeld in Yin de Low Dragon. Plaats dan een kussen onder je knie/bovenbeen om je knie te ontlasten. Hierdoor kun je de houding langer volhouden en meer ontspannen blijven.

Ondersteuning bij zittende houdingen: Bij sommige zittende houdingen, zoals zittende voorover buigingen, kun je op het meditatiekussen komen zitten zodat je iets hoger zit. Dit maakt het makkelijker om je bekken te kantelen en vanuit daar voorover te buigen.

Ondersteuning bij liggende houdingen: Bij sommige liggende houdingen, zoals de Vis, kan een kussen onder je rug worden geplaatst om je lichaam te ondersteunen en je rug uit te lijnen. Dit kan helpen om de houding langer vol te houden en meer comfortabel te blijven.

Verhoging bij staande houdingen: Bij sommige staande houdingen, zoals de Berg of de Boom, kan een kussen onder je voeten worden geplaatst om je houding te verbeteren en je evenwicht te bewaren. Dit kan vooral handig zijn als je moeite hebt om je voeten plat op de grond te houden of als je last hebt van zwakke enkels.

Kortom, een meditatiekussen kan een handig hulpmiddel zijn tijdens je yoga-oefeningen. Het kan je helpen om comfortabeler te blijven tijdens bepaalde houdingen en je lichaam te ondersteunen en uit te lijnen. Experimenteer met verschillende manieren om het kussen te gebruiken en ontdek wat voor jou het beste werkt.

“In the midst of movement and chaos, keep stillness inside of you.”

meditatie kussen - vulling boekweitkaf

Boekweitkaf vulling meditatie kussen

Een veelgebruikte vulling voor meditatie kussens is boekweitkaf. Boekweitkaf is de schil van de boekweitkorrel en heeft een aantal eigenschappen die het ideaal maken voor meditatiekussens.

Allereerst is boekweitkaf zeer veerkrachtig, waardoor het kussen zich goed aanpast aan jouw lichaam. Het zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning van het zitvlak en de knieën, waardoor je een comfortabele houding kunt aannemen tijdens het mediteren.

Daarnaast is boekweitkaf ademend en ventilerend, wat ervoor zorgt dat het kussen niet te warm wordt en je minder snel gaat zweten. Dit is vooral prettig als je lange meditatiesessies doet.

Tot slot is boekweitkaf een duurzame vulling. Het is een natuurlijk materiaal en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Bovendien gaat een meditatiekussen met boekweitkafvulling doorgaans langer mee dan een kussen met een synthetische vulling.

Al met al heeft boekweitkaf een aantal eigenschappen die het tot een ideale vulling maken voor meditatiekussens. Het zorgt voor een comfortabele ondersteuning, is ademend en ventilerend, gemakkelijk bij te vullen en duurzaam geproduceerd.

Hoogte bepalen en bijvullen van een meditatie kussen

Een van de voordelen van een meditatie kussen met boekweitkafvulling is dat je gemakkelijk de hoogte van het kussen kunt aanpassen door meer of minder kaf toe te voegen. Zo kun je het kussen precies zo hoog maken als jij prettig vindt.

Als je begint met mediteren, kan het even zoeken zijn naar de ideale hoogte van het kussen. Over het algemeen is het belangrijk dat het kussen hoog genoeg is om jouw bekken te ondersteunen, zodat je een comfortabele houding kunt aannemen tijdens het mediteren. Een te laag kussen kan leiden tot spanning in de knieën en onderrug, terwijl een te hoog kussen kan leiden tot spanning in de nek en schouders.

Voelt het kussen te laag, dan kun je er wat boekweitkaf bijvoegen. Voelt het kussen te hoog, dan kun je er juist wat kaf uit halen. Zo kun je het kussen altijd zo hoog of laag maken als jij prettig vindt.

Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat de hoogte van het kussen tussen de 10 en 20 cm ligt, afhankelijk van jouw lichaamslengte. Als je klein van stuk bent, heb je waarschijnlijk een lager kussen nodig dan iemand die langer is. Ook kan het helpen om te experimenteren met verschillende hoogtes en vormen om te zien wat het beste werkt voor jou.

Bijvullen van een meditatie kussen

Het bijvullen van het kussen is eenvoudig: maak de rits aan de onderkant van het kussen open en voeg wat kaf toe of haal er juist wat uit. Zorg er wel voor dat je het kussen niet te vol maakt, anders verliest het zijn veerkracht en comfort. Het kussen moet nog steeds een beetje kunnen ‘ademen’.

Het aanpassen van de hoogte van het kussen kan even wat experimenteren zijn, maar uiteindelijk is het de moeite waard om een kussen te hebben dat perfect bij jouw lichaam past en jouw meditatiecomfort optimaliseert.

100% duurzaam in NL gemaakt

Materiaal en duurzame productie meditatie kussens

Bij Easz hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze meditatie kussens en de duurzame productie ervan. Daarom maken we gebruik van stevig katoen als materiaal voor onze kussens en laten we alle kussens duurzaam produceren in een Nederlands naaiatelier.

Het stevige katoen dat we gebruiken voor onze kussens is van hoge kwaliteit en gaat lang mee. Het materiaal is zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat onze kussens stevig en duurzaam zijn, maar ook comfortabel en zacht aanvoelen. De stof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past perfect bij elk interieur.

meditatie kussen - duurzame materialen en productie

€5,- korting op je bestelling

Yes ik abonneer me op de nieuwsbrief met de nieuwste producten, tips, aanbiedingen, en meer!

*Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen en/of acties.

**Door je in te schrijven geef je aan kennis genomen te hebben van de privacy verklaring en ga je automatisch akkoord het ontvangen van e-mails.

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

halve maan xl easz meditation

Sale

€40,- KORTING op jouw bestelling

Bestel nu één van onze sets meditatiekussen halve maan xl met zabuton en ontvang €40,- korting op jouw set.

Gebruik de code: easzsale voor de korting.

*Plaats  jouw bestelling in je winkelmand. Vul de code in bij kortingscode.

**Niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.