14 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €40 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

Meditatiekussens

Collectie meditatiekussens

Meditatiekussens gevuld met boekweitkaf. Bekijk hier de collectie

Meditatiekussen bruin

€34,50

Meditatiekussen roze

€34,50

Meditatiekussen wit

€34,50

Meditatiekussen turquoise

€34,50

Meditatiekussen grijs

€34,50

Easz meditatiekussens worden duurzaam in Nederland geproduceerd

Duurzaamheid is voor ons heel belangrijk. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om onze meditatiekussens hier in Nederland te laten produceren. Hierdoor hoeven de kussens niet na de productie nog de halve wereld over te vliegen om hier te komen. Bij de productie maken wij gebruik van natuurlijke materialen. Zowel de binnen als buitenhoes is gemaakt van 100% katoen en de vulling van de kussens is boekweitkaf.

Van ontwerp tot verzending. Geen massaproductie, geen lopende bandwerk; ieder kussen wordt met de grootste zorg en liefde gemaakt, stuk voor stuk. 

Een hoes van 100% stevig katoen

Let bij het kopen van een meditatiekussen op de stevigheid van de stof. Een goede stevige slijtvaste stof zorgt ervoor dat je jouw kussen op iedere ondergrond kunt plaatsen zonder deze te beschadigen. De binnen- en buitenhoes van de Easz meditatiekussens zijn gemaakt van stevig verantwoord katoen. Deze stevige stof zorgt ervoor dat jouw kussens lang mee gaat.

De vulling van onze meditatiekussens: boekweitkaf

Al onze meditatiekussens zijn gevuld met boekweitkaf. Dit is de buitenste schil van het boekweitzaad. Deze vulling zorgt voor een goede stevigheid en daarnaast vormt het boekweitkaf als je erop zit naar het lichaam. Een bijkomend voordeel van deze vulling is dat het geen warmte vasthoud en dus heerlijk koel blijft in de zomer.

Omschrijving meditatiekussens

Als je regelmatig mediteert of yoga beoefend is het fijn om een kussen te kopen. Het meest voorkomende kussen is een rond kussen. Dit ronde kussen kan gebruikt worden om op te zitten tijdens meditatie. Als je aan het mediteren bent wil je comfortabel kunnen zitten en niet afgeleid worden door pijn in je rug of een voet die in slaap valt. Door op een kussen te zitten zit je hoger, wat helpt om een goede meditatiehouding aan te nemen. 

Kenmerken van de ronde meditatiekussens

Het ronde kussen is +/- 15cm hoog met een diameter van 32cm. Zowel de binnenhoes als de buitenhoes is voorzien van een rits.

De hoogte van het meditatiekussen aanpassen

Bij onze kwalitatieve meditatiekussens kun je de hoogte zelf bepalen. De ene persoon zit liever iets hoger, de ander iets lager. Merk je dat je liever iets lager wilt zitten? Zowel de binnen- als buitenhoes van onze meditatiekussens bevat een rits waardoor je het boekweitkaf zelf aan kunt vullen of verminderen als je daar behoefte aan hebt. Zo kun je dus zelf de hoogte van je kussen bepalen.

5 mooie lichte kleuren

Wij hebben er bij Easz bewust voor gekozen om de kussens te maken in 5 prachtige, lichte kleuren: wit, grijs, bruin, turquoise en roze. 

Gebruik tijdens yoga

Yoga kussens worden ook veel gebruikt tijdens yogalessen. Yogadocenten starten hun les vaak met een korte zittende meditatie. Ook worden de yoga kussens gebruikt om het lichaam te ondersteunen tijdens de yogahoudingen (asana’s). Vooral tijdens de rustigere vormen van yoga, zoals yin yoga of restorative yoga, is het fijn om het lichaam te ondersteunen met een kussen. Hierdoor kun je makkelijker ontspannen in de houding.

Onderhoud meditatiekussens

Je wilt je meditatiekussen natuurlijk het liefst overal gebruiken. Het kan bij langer gebruik of bij een buitenmeditatie gebeuren dat de hoes van je kussen vies wordt. Gelukkig zijn al onze yoga kussens voorzien van een rits. Hierdoor kun je de hoes eenvoudig eraf halen voor een wasbeurt. Aangezien de hoezen gemaakt zijn van 100% katoen kunnen ze gewoon gewassen worden in de wasmachine op 30c.

"Your goal is not to battle with the mind, but to witness the mind." -Swami Muktananda

Wat is het voordeel van een zabuton onder een meditatiekussen?

We krijgen vaak de vraag: wat is een zabuton (meditatiemat)?

Een zabuton plaats je onder je meditatiekussen. Hierdoor rusten je voeten en enkels niet op de grond, maar in plaats daarvan op dit heerlijke zachte kussen. 

Met een zabuton heb je dus meer zitcomfort en daarnaast zorgt de zabuton ervoor dat je op iedere ondergrond kunt mediteren.

meditatiekussens-en-meditatiematten

€10,- korting op je bestelling

Yes ik abonneer me op de nieuwsbrief met de nieuwste producten, tips, aanbiedingen, en meer!

*Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen en/of acties.

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in