30 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €40 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

Meditatiekussens

Collectie meditatiekussens

Meditatiekussens gevuld met boekweitkaf. Bekijk hier de collectie

Meditatiekussen roze

€45,00

Meditatiekussen wit

€45,00

Meditatiekussen turquoise

€45,00

Meditatiekussen grijs

€45,00

Meditatiekussen halve maan XL grijs

€120,00

Meditatiekussen halve maan XL bruin

€120,00

Meditatiekussen halve maan XL roze

€120,00

Meditatiekussen halve maan XL turquoise

€120,00

“In the midst of movement and chaos, keep stillness inside of you.”

Easz meditatiekussens worden duurzaam in Nederland geproduceerd

Duurzaamheid is voor ons heel belangrijk. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om onze meditatiekussens hier in Nederland te laten produceren. Hierdoor hoeven de kussens niet na de productie nog de halve wereld over te vliegen om hier te komen. Bij de productie maken wij gebruik van natuurlijke materialen. Zowel de binnen als buitenhoes is gemaakt van 100% katoen en de vulling van de kussens is boekweitkaf.

Van ontwerp tot verzending. Geen massaproductie, geen lopende bandwerk; ieder kussen wordt met de grootste zorg en liefde gemaakt, stuk voor stuk. 

Een hoes van 100% stevig katoen

Let bij het kopen van een meditatiekussen op de stevigheid van de stof. Een goede stevige slijtvaste stof zorgt ervoor dat je jouw kussen op iedere ondergrond kunt plaatsen zonder deze te beschadigen. De binnen- en buitenhoes van de Easz meditatiekussens zijn gemaakt van stevig verantwoord katoen. Deze stevige stof zorgt ervoor dat jouw kussens lang mee gaat.

De vulling van onze meditatiekussens: boekweitkaf

Al onze meditatiekussens zijn gevuld met boekweitkaf. Dit is de buitenste schil van het boekweitzaad. Deze vulling zorgt voor een goede stevigheid en daarnaast vormt het boekweitkaf als je erop zit naar het lichaam. Een bijkomend voordeel van deze vulling is dat het geen warmte vasthoud en dus heerlijk koel blijft in de zomer.

Omschrijving meditatiekussens

Als je regelmatig mediteert of yoga beoefend is het fijn om een kussen te kopen. Het meest voorkomende kussen is een rond kussen. Dit ronde kussen kan gebruikt worden om op te zitten tijdens meditatie. Als je aan het mediteren bent wil je comfortabel kunnen zitten en niet afgeleid worden door pijn in je rug of een voet die in slaap valt. Door op een kussen te zitten zit je hoger, wat helpt om een goede meditatiehouding aan te nemen. 

Gebruik van meditatiekussens tijdens yoga

Yoga kussens worden ook veel gebruikt tijdens yogalessen. Yogadocenten starten hun les vaak met een korte zittende meditatie. Ook worden de yoga kussens gebruikt om het lichaam te ondersteunen tijdens de yogahoudingen (asana’s). Vooral tijdens de rustigere vormen van yoga, zoals yin yoga of restorative yoga, is het fijn om het lichaam te ondersteunen met een kussen. Hierdoor kun je makkelijker ontspannen in de houding.

100% duurzaam in NL gemaakt

Kenmerken van de ronde meditatiekussens

Het ronde kussen is +/- 15cm hoog met een diameter van 32cm. Zowel de binnenhoes als de buitenhoes is voorzien van een rits.

De hoogte van het meditatiekussen aanpassen

Bij onze kwalitatieve meditatiekussens kun je de hoogte zelf bepalen. De ene persoon zit liever iets hoger, de ander iets lager. Merk je dat je liever iets lager wilt zitten? Zowel de binnen- als buitenhoes van onze meditatiekussens bevat een rits waardoor je het boekweitkaf zelf aan kunt vullen of verminderen als je daar behoefte aan hebt. Zo kun je dus zelf de hoogte van je kussen bepalen.

Onderhoud meditatiekussens

Je wilt je meditatiekussen natuurlijk het liefst overal gebruiken. Het kan bij langer gebruik of bij een buitenmeditatie gebeuren dat de hoes van je kussen vies wordt. Gelukkig zijn al onze yoga kussens voorzien van een rits. Hierdoor kun je de hoes eenvoudig eraf halen voor een wasbeurt. Aangezien de hoezen gemaakt zijn van 100% katoen kunnen ze gewoon gewassen worden in de wasmachine op 30c.

meditatie kussen hoogte bepalen

Hoe gebruik je meditatiekussens?

Meditatiekussens zijn een waardevol hulpmiddel tijdens yoga, meditatie en mindfulness oefeningen. Ze bieden niet alleen extra comfort, maar heeft ook vele andere voordelen die je helpen om je beter te concentreren en niet afgeleid te raken.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een meditatiekussen is de verlichting van pijn in de rug, enkels en voeten. Tijdens lange meditatiesessies of uitdagende yogahoudingen kunnen deze delen van het lichaam belast worden. Het kussen zorgt voor een goede ondersteuning en verlicht de druk op deze gebieden, waardoor je langer en comfortabeler kunt zitten of liggen.

Daarnaast zorgt het meditatiekussen ook voor een betere uitlijning tijdens yogalessen. Het kussen kan gebruikt worden om extra ondersteuning te bieden bij houdingen, waardoor je je lichaam beter kunt uitlijnen en de juiste positie kunt behouden. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van blessures, maar zorgt ook voor een diepere en effectievere beoefening van yoga.

Meditatiekussens zorgen voor meer comfort

Naast het fysieke comfort en de ondersteuning die meditatiekussens bieden, hebben ze ook een positief effect op je mentale staat. Door het gebruik van een comfortabel kussen kun je je beter ontspannen en dieper in je meditatie of mindfulness oefeningen duiken. Het voorkomt dat je wordt afgeleid door ongemak of pijn, waardoor je je volledig kunt concentreren op je ademhaling, gedachten of emoties.

Kortom, een meditatiekussen is een waardevolle toevoeging aan je yoga, meditatie of mindfulness beoefening. Het biedt comfort, verlichting van pijn, ondersteuning bij houdingen en helpt je om je beter te concentreren. Zorg ervoor dat je een meditatiekussen hebt, zodat je optimaal kunt genieten van al deze voordelen tijdens je sessies.

Meer comfort met de combintie van meditatiekussen en zabuton

“Your goal is not to battle with the mind, but to witness the mind.”
-Swami Muktananda

Wat is het voordeel van een zabuton onder een meditatiekussen?

We krijgen vaak de vraag: wat is een zabuton (meditatiemat)?

Een zabuton plaats je onder je meditatiekussen. Hierdoor rusten je voeten en enkels niet op de grond, maar in plaats daarvan op dit heerlijke zachte kussen. 

Met een zabuton heb je dus meer zitcomfort en daarnaast zorgt de zabuton ervoor dat je op iedere ondergrond kunt mediteren.

meditatiekussens als set met meditatiemat

Meditatiekussen met ronde zabuton wit

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton grijs

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton bruin

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton roze

€170,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton grijs

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton groen

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton zwart

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton blauw

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton roze

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton turquoise

€220,00

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

Winter Sale

Gratis meditatiekussen

Bestel nu één van onze sets meditatiekussen met zabuton en ontvang een extra rond meditatiekussen in de kleur grijs twv €45,- gratis cadeau 🎁

Leuk voor jezelf of om aan iemand cadeau te doen. Gebruik de code: gratiskussen voor de korting.

*Plaats  jouw bestelling in je winkelmand. Vul de code in bij kortingscode, wij voegen het gratis kussen toe aan je bestelling. 

**Niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.