14 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €40 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

Ochtendmeditatie: de fijnste manier om je dag goed te starten​

Ochtendmeditatie: de fijnste manier om je dag goed te starten

Zit een ochtendmeditatie al helemaal in jouw routine of start jij je dag meer zoals ik 🙂

Goedemorgen!
Vanochtend gebeurde het weer. Ik werd wakker en pakte direct mijn telefoon. Ik opende mijn mail, surfde naar verschillende nieuwssites en scrollde natuurlijk ook nog even door al mijn social media. In één klap was ik weer op de hoogte van alles wat er zich in de 10 uur dat ik sliep in de wereld had afgespeeld, had ik mijn werk-mail weer bijgelezen, kreeg ik de verleidelijkste spamm-aanbiedingen te zien én wist ik wat al mijn social ‘vrienden’ hadden uitgespookt. Ik stond ‘aan’ en was helemaal klaar voor de dag. Goedemorgen!

Niet veel later merkte ik (natuurlijk) dat dat ‘aan’ gevoel alles behalve een lekker gevoel is. De rush die het veroorzaakte maakte dat ik eigenlijk alleen maar trager ging en alles ‘fuzzy’ bleef. En ook al wéét ik beter, toch liet ik me weer verleiden tot dit nutteloze ochtendritueel.

Herkenbaar?

Wat als ik de ochtend nou was begonnen op een manier waarvan ik weet dat die me écht iets brengt? Wat als ik gewoon even 10 minuten had genomen om de dag wél goed te starten? Wat als… Tsja het heeft natuurlijk geen zin om daar lang over na te denken, dus ik neem mezelf voor (nee, ik beloof mezelf!) om het morgen anders te doen.

En jij, hoe sta jij morgen op?

Wat brengt een ochtendmeditatie je?

In eerste instantie zorgt het er natuurlijk voor dat je jouw dag begint vanuit rust en gedurende de dag meer relaxed blijft. Dat je heel even ‘incheckt’ bij jezelf, dat je je lichaam weer voelt en dat je even kan aarden. Daarnaast helpt mediteren tegen stress, geeft het je meer energie, versterkt het je focus en creativiteit én bevordert het je immuunsysteem. En het leuke ervan is dat je echt na een paar dagen al het verschil kunt ervaren.

Welke meditatie is fijn voor de ochtend?

Er zijn zoals je misschien wel weet zijn er veel verschillende manieren om te mediteren. Welke manier voor jou ’t beste werkt, zal je zelf moeten ervaren. Maar als je net begint met mediteren kan het fijn zijn om de geleide meditatie te luisteren. Speciaal voor jou hebben wij een paar van onze favoriete ochtendmeditaties verzameld.

Onze keuze geleide ochtendmeditaties

Heerlijke geleide ochtend meditatie - Michael Pilarczyk

I AM Morning Affirmations for Women | Powerful Guided Meditation

Deeprelax Morning Meditation Yoga Nidra | House of Deep relax

Bekijk ook:

7 redenen om te mediteren

7 redenen om te mediteren

Ondanks dat mediteren voor ontzettend veel mensen dagelijkse kost is, ben je zeker niet de enige die de weg naar het meditatiekussen (nog) niet heeft kunnen vinden. Maar wat niet is, kan nog komen. Want hoe groot de drempel misschien ook voelt, het uiteindelijk gaan zitten is echt een kleine moeite.

Lees meer
ochtendmeditatie

Ochtendmeditatie: de fijnste manier om je dag goed te starten​

In eerste instantie zorgt een ochtendmeditatie er natuurlijk voor dat je jouw dag begint vanuit rust en gedurende de dag meer relaxed blijft. Dat je heel even ‘incheckt’ bij jezelf, dat je je lichaam weer voelt en dat je even kan aarden. Daarnaast helpt mediteren tegen stress, geeft het je meer energie, versterkt het je focus en creativiteit én bevordert het je immuunsysteem.

Lees meer
Duurzame meditatiekussens van 100% natuurlijke materialen

Duurzame meditatiekussens van 100% natuurlijke materialen

Wij geloven dat als je dicht bij de natuur blijft, je ook dicht bij jezelf blijft. En laat dat nou net het doel zijn van mediteren; dicht bij jezelf komen. En dus zijn onze meditatiekussens en zabutons (meditatiematten) gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

Lees meer
7 tips om meer mindful te leven

16 tips om meer mindful te leven

Mindfulness, oftewel volledig aanwezig zijn in het moment. Je puur en alleen focussen op datgene waar je mee bezig bent en je niet laten afleiden. Pas dat toe in je dagelijkse leven en de rust waar je zo behoefte aan hebt is zo goed als gegarandeerd. Eas(z)y!

Lees meer
Kleuren meditatiekussens

De kleuren van onze meditatiekussens

Kleur is heel belangrijk is ons leven; het symboliseert o.a. emoties en het zegt ook vaak iets over iemands karakter. Niet voor niets dat wij de kleuren voor onze meditatiekussens zorgvuldig hebben gekozen.

Lees meer
Lekker zitten op je meditatiekussen

Echt lekker zitten op je meditatiekussen

Jouw meditatie willen wij zo fijn, comfortabel en relaxed mogelijk voor je maken. Bij het ontwerpen van de kussens zijn we uitgegaan van ultiem zitcomfort. Dat ultieme zitcomfort wordt gerealiseerd door de combinatie van onze superzachte zabutons (meditatiematten) en de stevige meditatiekussens.

Lees meer

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

€10 korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor de nieuwsbrief 
en ontvang €10 korting op
je eerste bestelling.

*Alleen voor bestellingen van €50 en hoger.

**Door je in te schrijven geef je aan kennis genomen te hebben van de privacy verklaring en ga je automatisch akkoord het ontvangen van e-mails.