OVER EASZ

“You should sit in meditation for twenty minutes everyday - unless you're too busy; then you should sit for an hour.”

Er zijn wel honderd-en-één redenen te noemen waarom mediteren op z’n zachts gezegd heel goed voor je is. Dat is bijna common knowledge geworden. Een stuk minder redenen zijn er te bedenken om -ondanks al die voordelen- je meditatiekussen ongebruikt in de kast te laten liggen. Maar toch is dat wel wat er vaak gebeurt.

Eén van die weinige, maar dan direct misschien ook wel de meeste voorkomende reden is: het ongemak… Want zeg nou eerlijk, lange tijd op zo’n klein kussentje zitten in kleermakerszit is nou niet bepaald heel comfortabel. Pijnlijke enkels, zere knieën, steken in je onderrug. Herkenbaar? En al dat ongemak draagt nou niet bepaald bij aan het creëren van dat ontspannen meditatie-moment waar je nou juist zo’n behoefte aan hebt.

En daarom hebben wij, als start up, het nieuwe label Easz opgezet. Wij vinden namelijk dat het ongemak nooit een reden mag zijn om niet te willen of te kunnen mediteren. Daar is meditatie te belangrijk voor. Zeker nu, in deze onzekere en stressvolle tijden.

Easz is een label met speciaal ontworpen meditatiekussens die de meest voorkomende ongemakken wegnemen. Ons doel is om mediteren echt comfortabel en aangenaam te maken, voor iedereen! Dus ook voor de minder ervaren en zelfs onervaren meditatie-beoefenaars.

Het meest in het oog springende kussen is misschien wel ons halve maan meditatiekussen XL. Dit kussen is uniek en is speciaal ontworpen voor mensen met knieklachten. De benen worden volledig ondersteund, waardoor de knieën niet meer belast worden.

Ons ronde meditatiekussen heeft diameter van 32 centimeter en is 15 cm hoog. Dit kussen zorgt voor een stabiele en dus fijne zit.

En om voortaan te mediteren zonder pijnlijke enkels hebben wij superzachte zabutons (meditatiematten), waardoor het lijkt alsof je op een wolk van watten zit. En bijkomend voordeel, met de zabuton zit je zelfs op een ruwe ondergrond nog steeds heerlijk zacht en comfortabel. Dus bijvoorbeeld buiten mediteren kan nu altijd en overal.

Onze droom en diepe wens is dat we met Easz het gemak van het zitten voor iedereen mogelijk maken en daarmee dus veel mensen kunnen helpen bij het ervaren van de ultieme meditatie.

SIT AT EASZ. BE AT EASE.