14 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland - Veilig thuisbezorgd door Post NL
Gratis verzending binnen Nederland
Zeer snelle levering

Waarom mediteren?

Waarom mediteren? Je hoort het van iedereen om je heen. Je collega’s zweren erbij. Zelfs je moeder doet het. Maar op één of andere manier lukt het jou niet om ook te gaan mediteren. 

Ondanks dat mediteren voor ontzettend veel mensen dagelijkse kost is, ben je zeker niet de enige die de weg naar het meditatiekussen (nog) niet heeft kunnen vinden. Maar wat niet is, kan nog komen. Want hoe groot de drempel misschien ook voelt, het uiteindelijk gaan zitten is echt een kleine moeite. Je hoeft namelijk heus niet direct een half uur ongemakkelijk in lotushouding te zitten en ohm geluiden te produceren. Slechts een paar minuten per dag zitten en stil zijn is all it takes. Je zult snel merken dat het je meer oplevert dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. 

Waarom mediteren, de redenen

Mocht je nog niet (genoeg) overtuigd, dan helpen deze argumenten je misschien alsnog op weg:

  1. Door te mediteren word je fitter en meer alert. Uit onderzoek is gebleken dat mediteren soms zelfs beter is dan slapen. De alertheid werd getest tussen mensen die even gingen slapen en mensen die gingen mediteren. De laatste groep bleek vervolgens 10% sneller te reageren dan de slapers.
  2. Je wordt creatiever. De Erasmus Universiteit heeft dat aangetoond door drie focusgroepen met elkaar te vergelijken tijdens een brainstorm. Eén groep deed vooraf een mindful meditatie, de tweede groep kreeg een ‘nep’meditatie waarin ze over alles mochten nadenken wat ze wilden. De derde groep begon direct aan de brainstorm. Onder aan de streep kwam de focusgroep die de mindful meditatie had gedaan met meer ideeën dan de rest.
  3. Van mediteren word je slimmer: het vergroot namelijk je grijze massa, letterlijk! Uit onderzoek blijkt dat de buitenwanden van de hersenen (de cortex) dikker zijn bij mensen die dagelijks mediteren, ten opzichte van de cortex van mensen die niet mediteren. En die dikkere cortex zorgt ervoor dat hersenen minder snel verouderen en het verbetert de besluitvaardigheid, je aandacht en het geheugen.
  4. Het verbetert je fysiek weerstand. Uit onderzoek is gebleken dat er na acht weken mediteren meer antistoffen in je lichaam zitten en je immuunsysteem dus een flinke positieve boost heeft gekregen.
  5. Mediteren verbetert de nachtrust. Het is namelijk de manier om alle prikkels, zorgen en stress van de dag te verwerken. En een rustig en leeg hoofd zorgt er voor dat je in plaats van te piekeren juist heerlijk gaat slapen.
  6. Het vermindert angsten en helpt zelfs depressies te voorkomen. Door meer op het nu te focussen tijdens meditatie, kunnen de zorgen en angsten over wat er komen gaat of in het verleden is gebeurd meer losgelaten geworden.
  7. Meditatie is dé medicatie tegen o.a. stress. Slechts één letter verschil in de twee woorden die zo naadloos met elkaar verbonden zijn. In de Oosterse geneeskunde wordt deze vorm van medicatie al eeuwenlang voorgeschreven en nu is de Westerse geneeskunde er eindelijk ook van overtuigd. Groot voordeel van meditatie als medicatie: het kost niets, het heeft geen negatieve bijwerkingen (wel heel veel positieven), en het is voor iedereen op ieder moment van de dag toegankelijk.

En wil dan als je gaat mediteren ook nog eens echt lekker zitten? Onze sets van meditatiekussen met zabuton zorgt voor ultiem zitcomfort. Bekijk hier de collectie

Bekijk ook:

kleuren-meditatiekussens

De kleuren van onze meditatiekussens

Kleur is heel belangrijk is ons leven; het symboliseert o.a. emoties en het zegt ook vaak iets over iemands karakter. Niet voor niets dat wij de kleuren voor onze meditatiekussens zorgvuldig hebben gekozen.

Lees meer
easzier to sit

Easzier to sit

Jouw meditatie willen wij zo fijn, comfortabel en relaxed mogelijk voor je maken. Bij het ontwerpen van de kussens zijn we uitgegaan van ultiem zitcomfort. Dat ultieme zitcomfort wordt gerealiseerd door de combinatie van onze superzachte zabutons (meditatiematten) en de stevige meditatiekussens.

Lees meer
7-redenen-om-te-mediteren

Waarom mediteren?

Ondanks dat mediteren voor ontzettend veel mensen dagelijkse kost is, ben je zeker niet de enige die de weg naar het meditatiekussen (nog) niet heeft kunnen vinden. Maar wat niet is, kan nog komen. Want hoe groot de drempel misschien ook voelt, het uiteindelijk gaan zitten is echt een kleine moeite.

Lees meer

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in