30 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €60 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

Meditatiemat Zabuton

Meditatiemat -Zabuton

Deze super zachte meditatiemat – zabuton  is extra dik (13cm) en gevuld met Nederlands schapenwol.

Meditatiemat bruin

€130,00

Meditatiemat roze

€130,00

Meditatiemat turquoise

€130,00

Meditatiemat grijs

€130,00

Meditatiemat rond bruin

€130,00

Meditatiemat rond roze

€130,00

Meditatiemat rond turquoise

€130,00

Meditatiemat rond grijs

€130,00

“Quiet the mind and the soul will speak.”
– Ma Jaya Sati Bhagavati

Plaats een meditatiemat - zabuton onder je meditatiekussen voor meer comfort tijdens je meditatie

Een meditatiemat – zabuton is een traditionele Japanse mat die speciaal is ontworpen om extra comfort en ondersteuning te bieden tijdens het mediteren. Het is een platte mat die onder het meditatiekussen wordt geplaatst en dient als demping tussen je lichaam en de vloer.

De 
meditatiemat – zabuton is gemaakt van hoogwaardig katoen. Deze stof voelt zacht en comfortabel aan, waardoor het prettig is om op de mat te zitten gedurende langere meditatiesessies.

Een belangrijk voordeel van de 
meditatiemat – zabuton is dat het extra ondersteuning biedt aan je knieën, enkels en voeten. Het voorkomt dat je direct op een harde ondergrond zit, waardoor je minder kans hebt op pijn of ongemak tijdens het mediteren. De mat helpt ook om de druk gelijkmatig over je lichaam te verdelen, wat bijdraagt aan een comfortabele en stabiele houding.

De 
meditatiemat – zabuton is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gereinigd door het afnemen met een vochtige doek of door het te wassen op lage temperatuur. Hierdoor blijft de mat schoon en fris voor je volgende meditatiesessie.

De Easz zabutons zijn uniek omdat ze gevuld zijn met duurzaam Nederlands schapenwol. Schapenwol biedt tal van voordelen en is uiterst zacht. Wist je bijvoorbeeld dat schapenwol een hele goede energiegeleider is en er dus voor zorgt dat je goed kan aarden.

Meditatiemat gevuld met duurzaam NL schapenwol

Meditatiemat - zabuton gevuld met duurzaam NL schapenwol

De keuze om de meditatiemat – zabuton te vullen met schapenwol in plaats van een synthetische vulling heeft verschillende voordelen. Schapenwol is een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn unieke eigenschappen en voordelen. 

Ten eerste staat schapenwol bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Het heeft een natuurlijk vermogen om warmte vast te houden, waardoor het ideaal is om je warm en comfortabel te houden tijdens het mediteren, zelfs op koude vloeren. Dit is vooral prettig als je meditatiebeoefening plaatsvindt in een koude omgeving. 

Een ander voordeel van schapenwol is het ademend vermogen. Het reguleert de luchtstroom en vochtigheid, waardoor het je lichaam koel houdt tijdens het mediteren. Het voorkomt dat je oververhit raakt en gaat zweten, waardoor je je comfortabeler voelt gedurende langere meditatiesessies.

Schapenwol heeft ook een natuurlijke veerkracht, wat betekent dat het goed terugveert en zijn vorm behoudt. Hierdoor biedt de gevulde zabuton meditatiemat een zachte, maar toch stevige ondersteuning voor je lichaam tijdens het mediteren. Het helpt drukpunten te verminderen en zorgt voor een comfortabele zithouding.

Bovendien heeft schapenwol van nature een natuurlijke antibacteriële eigenschap. Het heeft een zelfreinigend vermogen, waardoor het minder gevoelig is voor de groei van bacteriën en geurtjes. Dit maakt de zabuton meditatiemat gevuld met schapenwol hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden.

Ten slotte is schapenwol een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Het is hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar, waardoor het een duurzame keuze is voor zowel jou als de planeet.

Materiaal en duurzame productie meditatiemat - zabuton

Bij Easz hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze meditatiematten en de duurzame productie ervan. Daarom maken we gebruik van stevig katoen als materiaal voor onze kussens en laten we alle meditatiematten duurzaam produceren in een Nederlands naaiatelier.

Het stevige katoen dat we gebruiken voor onze meditatiematten is van hoge kwaliteit en gaat lang mee. Het materiaal is zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat onze kussens stevig en duurzaam zijn, maar ook comfortabel en zacht aanvoelen. De stof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past perfect bij elk interieur.

materiaal meditatiemat zabuton

“Quiet the mind and the soul will speak.”
– Ma Jaya Sati Bhagavati

Zabuton meditatiemat gevuld met duurzaam NL schapenwol

je kunt onze zabutons los bestellen, of ze combineren met een rond meditatiekussen of een meditatiekussen halve maan XL.

Als je al een meditatiekussen hebt en op zoek bent naar een extra ondersteunende mat, dan kun je onze zabuton individueel bestellen. Deze is verkrijgbaar in dezelfde afmetingen: diameter 80 cm x H13 cm. Onze zabuton is voorzien van een buitenhoes met een ritssluiting, waardoor je deze eenvoudig kunt wassen en schoonhouden. De binnenhoes heeft ook een ritssluiting, zodat je de vulling kunt aanvullen of aanpassen aan jouw wensen.

Als je echter op zoek bent naar een complete set, kun je ervoor kiezen om de zabuton te combineren met een rond meditatiekussen. Dit kussen biedt goede ondersteuning aan je zithouding. Samen met de zabuton creëert dit een comfortabele en stabiele basis voor je meditaties.

Een andere optie is om de zabuton te combineren met een meditatiekussen halve maan XL. Dit kussen heeft een unieke halve maanvorm die speciaal is ontworpen om nog meer ondersteuning te bieden aan je benen en heupen tijdens het mediteren. Door de zabuton en het meditatiekussen halve maan XL samen te gebruiken, creëer je een comfortabele en ergonomische zitpositie voor langere meditatiesessies.

Meditatiekussen met ronde zabuton wit

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton grijs

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton bruin

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton roze

€170,00

Meditatiekussen met ronde zabuton turquoise

€170,00

Meditatiekussen met vierkante zabuton grijs

€170,00

Meditatiekussen met vierkante zabuton bruin

€170,00

Meditatiekussen met vierkante zabuton roze

€170,00

Meditatiekussen met vierkante zabuton turquoise

€170,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton grijs

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton groen

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton zwart

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton blauw

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton bruin

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton roze

€220,00

Meditatiekussen halve maan XL met zabuton turquoise

€220,00

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

halve maan xl easz meditation

Sale

€40,- KORTING op jouw bestelling

Bestel nu één van onze sets meditatiekussen halve maan xl met zabuton en ontvang €40,- korting op jouw set.

Gebruik de code: easzsale voor de korting.

*Plaats  jouw bestelling in je winkelmand. Vul de code in bij kortingscode.

**Niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.