30 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €60 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

Duurzame meditatiekussens van 100% natuurlijke materialen

Duurzame meditatiekussens & liefde en aandacht voor ieder meditatiekussen

Duurzame meditatiekussens van Easz – Bij mediteren draait alles om liefde en aandacht. Liefde en aandacht voor jezelf. Liefde en aandacht voor de stilte. Liefde en aandacht voor het moment.

Minstens zoveel liefde en aandacht hebben wij voor de Easz meditatiekussens. Van ontwerp tot verzending. Geen massaproductie, geen lopende bandwerk; ieder kussen wordt met de grootste zorg en liefde gemaakt, stuk voor stuk. We gebruiken de mooiste materialen en vervaardigen alles onder verantwoorde omstandigheden op Nederlandse bodem.

Natuurlijke materialen: boekweitkaf, katoen en schapenwol

Wij geloven dat als je dicht bij de natuur blijft, je ook dicht bij jezelf blijft. En laat dat nou net het doel zijn van mediteren; dicht bij jezelf komen. En dus zijn onze duurzame meditatiekussens en zabutons (meditatiematten) gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

De binnen- en buitenhoezen zijn gemaakt van 100% verantwoord katoen. De kussens worden allemaal eigenhandig door Renate en Edine gevuld; de meditatiekussens met boekweitkaf en de zabutons met duurzaam Nederlands schapenwol.

Wat zijn de voordelen van schapenwol?

Onze zabutons (meditatiematten) zijn gevuld met 100% duurzaam Nederlands schapenwol. En dat is een bewuste keuze; want wol is niet alleen een prachtig natuurlijk product met vele voordelen, het helpt je ook om goed te aarden.

Wol kent unieke eigenschappen die zeer geschikt zijn voor jouw meditatie.

  • Wol heeft een zeer hoge elasticiteit, waardoor het altijd weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Deze bijzondere veerkracht maakt dat de zabuton (meditatiemat) dus zijn stevige vorm en tegelijkertijd zijn zachtheid behoudt.
  • Wol werkt uiterst isolerend; zowel bij koude als bij warmte. Als het kouder is dan houdt wol de koude buiten. En als het juist warmer is dan absorbeert wol de warmte en zorgt het dus voor verkoeling.
  • Wol is ademend en vochtregulerend.
  • Wol heeft een sterk en duurzaam karakter en is antibacterieel.
  • Bovendien zou wol een heilzame werking hebben.

Waar komt onze wol vandaan?

De wol die wij gebruiken komt van het oerHollandse Kempische heideschaap. We krijgen de wol geleverd van Reina Ovinge. Reina is eigenaar van wolboerderij The Knitwit Stable en strijd voor een eerlijke en duurzame wolindustrie.

Waarom is aarden zo belangrijk?

Door te aarden (of te gronden) maak je letterlijk contact met de aarde. Door dat contact word je als het ware opgeladen met de energie die de aarde uitstraalt. En dat heeft tal van voordelen. Je gaat je lijf weer beter voelen, je wordt je er bewuster van en je zult je lichamelijk steviger en stabieler voelen. En dit alles heeft natuurlijk weer een positief effect op jouw meditatie.

Helaas aarden wij over het algemeen veel te weinig. Dat komt vooral omdat we tegenwoordig synthetische sokken en schoeisels dragen die letterlijk de energie-connectie tussen ons en de aarde blokkeren. Wol daarentegen is een uitstekende geleider voor energie. Door te zitten op wol wordt dus de connectie tussen jou en de aarde hersteld en ben je weer geaard.

Wat is boekweitkaf?

Boekweitkaf is de buitenste schil van de pseudo graansoort boekweit. Bij het verwerken van boekweit voor consumptie wordt deze schil verwijderd en blijft het in principe over als restproduct. Een restproduct waar wij heel blij mee zijn, want deze schil of kaf is uitermate geschikt als vulling voor meditatiekussens.

De half ronde vorm van de schillen zorgt er namelijk voor dat ze als het ware in elkaar verstrengeld raken. Dat maakt dat ze voor veel stevigheid zorgen en ze zich tegelijkertijd naar jouw lichaam vormen. En boekweitkaf kent nog meer voordelen. Zo is het geurloos, veerkrachtig en vormvast. Ook werkt boekweitkaf verkoelend en heeft het een hele lange levensduur.

Bekijk ook:

wat is yoga nidra?

Wat is Yoga Nidra?

Yoga nidra staat ook wel bekend als ‘yogische slaap’. De term “yoga nidra” is afgeleid van de Sanskriet woorden “yoga,” wat staat voor eenheid of integratie, en “nidra,” wat slaap betekent. Het doel van Yoga Nidra is om een diepe staat van ontspanning en innerlijke rust te bereiken, terwijl je toch volledig bewust blijft.
Soorten meditatie

Soorten meditatie

Er zijn echter veel verschillende soorten meditatie die allemaal hun eigen unieke voordelen bieden. Of je nu op zoek bent naar innerlijke rust, stressvermindering, spirituele groei of een betere focus, er is altijd wel een meditatievorm die bij jou past.
bodyscan meditatie liggend

Bodyscan meditatie liggend

Het fijnste is om de bodyscan meditatie liggend te doen. Wanneer je gaat liggen kan je lichaam zich makkelijker ontspannen. Mocht je minder tijd hebt of als onderweg bent dan kun je de bodyscan ook zittend of staand doen.
7 redenen om te mediteren

7 redenen om te mediteren

Ondanks dat mediteren voor ontzettend veel mensen dagelijkse kost is, ben je zeker niet de enige die de weg naar het meditatiekussen (nog) niet heeft kunnen vinden. Maar wat niet is, kan nog komen. Want hoe groot de drempel misschien ook voelt, het uiteindelijk gaan zitten is echt een kleine moeite.
ochtend meditatie

Ochtend meditatie: de fijnste manier om je dag goed te starten​

In eerste instantie zorgt een ochtend meditatie er natuurlijk voor dat je jouw dag begint vanuit rust en gedurende de dag meer relaxed blijft. Dat je heel even ‘incheckt’ bij jezelf, dat je je lichaam weer voelt en dat je even kan aarden. Daarnaast helpt mediteren tegen stress, geeft het je meer energie, versterkt het je focus en creativiteit én bevordert het je immuunsysteem.
7 tips om meer mindful te leven

16 tips om meer mindful te leven

Mindfulness, oftewel volledig aanwezig zijn in het moment. Je puur en alleen focussen op datgene waar je mee bezig bent en je niet laten afleiden. Pas dat toe in je dagelijkse leven en de rust waar je zo behoefte aan hebt is zo goed als gegarandeerd. Eas(z)y!

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

halve maan xl easz meditation

Sale

€40,- KORTING op jouw bestelling

Bestel nu één van onze sets meditatiekussen halve maan xl met zabuton en ontvang €40,- korting op jouw set.

Gebruik de code: easzsale voor de korting.

*Plaats  jouw bestelling in je winkelmand. Vul de code in bij kortingscode.

**Niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.