14 dagen bedenktijd - Gratis verzending binnen Nederland vanaf €40 - Veilig thuisbezorgd door Post NL

Duurzame meditatiekussens van 100% natuurlijke materialen

Duurzame meditatiekussens & liefde en aandacht voor ieder meditatiekussen

Duurzame meditatiekussens van Easz – Bij mediteren draait alles om liefde en aandacht. Liefde en aandacht voor jezelf. Liefde en aandacht voor de stilte. Liefde en aandacht voor het moment.

Minstens zoveel liefde en aandacht hebben wij voor de Easz meditatiekussens. Van ontwerp tot verzending. Geen massaproductie, geen lopende bandwerk; ieder kussen wordt met de grootste zorg en liefde gemaakt, stuk voor stuk. We gebruiken de mooiste materialen en vervaardigen alles onder verantwoorde omstandigheden op Nederlandse bodem.

Natuurlijke materialen: boekweitkaf, katoen en schapenwol

Wij geloven dat als je dicht bij de natuur blijft, je ook dicht bij jezelf blijft. En laat dat nou net het doel zijn van mediteren; dicht bij jezelf komen. En dus zijn onze duurzame meditatiekussens en zabutons (meditatiematten) gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

De binnen- en buitenhoezen zijn gemaakt van 100% verantwoord katoen. De kussens worden allemaal eigenhandig door Renate en Edine gevuld; de meditatiekussens met boekweitkaf en de zabutons met duurzaam Nederlands schapenwol.

Wat zijn de voordelen van schapenwol?

Onze zabutons (meditatiematten) zijn gevuld met 100% duurzaam Nederlands schapenwol. En dat is een bewuste keuze; want wol is niet alleen een prachtig natuurlijk product met vele voordelen, het helpt je ook om goed te aarden.

Wol kent unieke eigenschappen die zeer geschikt zijn voor jouw meditatie.

  • Wol heeft een zeer hoge elasticiteit, waardoor het altijd weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Deze bijzondere veerkracht maakt dat de zabuton (meditatiemat) dus zijn stevige vorm en tegelijkertijd zijn zachtheid behoudt.
  • Wol werkt uiterst isolerend; zowel bij koude als bij warmte. Als het kouder is dan houdt wol de koude buiten. En als het juist warmer is dan absorbeert wol de warmte en zorgt het dus voor verkoeling.
  • Wol is ademend en vochtregulerend.
  • Wol heeft een sterk en duurzaam karakter en is antibacterieel.
  • Bovendien zou wol een heilzame werking hebben.

Waar komt onze wol vandaan?

De wol die wij gebruiken komt van het oerHollandse Kempische heideschaap. We krijgen de wol geleverd van Reina Ovinge. Reina is eigenaar van wolboerderij The Knitwit Stable en strijd voor een eerlijke en duurzame wolindustrie.

Waarom is aarden zo belangrijk?

Door te aarden (of te gronden) maak je letterlijk contact met de aarde. Door dat contact word je als het ware opgeladen met de energie die de aarde uitstraalt. En dat heeft tal van voordelen. Je gaat je lijf weer beter voelen, je wordt je er bewuster van en je zult je lichamelijk steviger en stabieler voelen. En dit alles heeft natuurlijk weer een positief effect op jouw meditatie.

Helaas aarden wij over het algemeen veel te weinig. Dat komt vooral omdat we tegenwoordig synthetische sokken en schoeisels dragen die letterlijk de energie-connectie tussen ons en de aarde blokkeren. Wol daarentegen is een uitstekende geleider voor energie. Door te zitten op wol wordt dus de connectie tussen jou en de aarde hersteld en ben je weer geaard.

Wat is boekweitkaf?

Boekweitkaf is de buitenste schil van de pseudo graansoort boekweit. Bij het verwerken van boekweit voor consumptie wordt deze schil verwijderd en blijft het in principe over als restproduct. Een restproduct waar wij heel blij mee zijn, want deze schil of kaf is uitermate geschikt als vulling voor meditatiekussens.

De half ronde vorm van de schillen zorgt er namelijk voor dat ze als het ware in elkaar verstrengeld raken. Dat maakt dat ze voor veel stevigheid zorgen en ze zich tegelijkertijd naar jouw lichaam vormen. En boekweitkaf kent nog meer voordelen. Zo is het geurloos, veerkrachtig en vormvast. Ook werkt boekweitkaf verkoelend en heeft het een hele lange levensduur.

Bekijk ook:

7 redenen om te mediteren

7 redenen om te mediteren

Ondanks dat mediteren voor ontzettend veel mensen dagelijkse kost is, ben je zeker niet de enige die de weg naar het meditatiekussen (nog) niet heeft kunnen vinden. Maar wat niet is, kan nog komen. Want hoe groot de drempel misschien ook voelt, het uiteindelijk gaan zitten is echt een kleine moeite.

Lees meer
ochtendmeditatie

Ochtendmeditatie: de fijnste manier om je dag goed te starten​

In eerste instantie zorgt een ochtendmeditatie er natuurlijk voor dat je jouw dag begint vanuit rust en gedurende de dag meer relaxed blijft. Dat je heel even ‘incheckt’ bij jezelf, dat je je lichaam weer voelt en dat je even kan aarden. Daarnaast helpt mediteren tegen stress, geeft het je meer energie, versterkt het je focus en creativiteit én bevordert het je immuunsysteem.

Lees meer
Duurzame meditatiekussens van 100% natuurlijke materialen

Duurzame meditatiekussens van 100% natuurlijke materialen

Wij geloven dat als je dicht bij de natuur blijft, je ook dicht bij jezelf blijft. En laat dat nou net het doel zijn van mediteren; dicht bij jezelf komen. En dus zijn onze meditatiekussens en zabutons (meditatiematten) gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

Lees meer
7 tips om meer mindful te leven

16 tips om meer mindful te leven

Mindfulness, oftewel volledig aanwezig zijn in het moment. Je puur en alleen focussen op datgene waar je mee bezig bent en je niet laten afleiden. Pas dat toe in je dagelijkse leven en de rust waar je zo behoefte aan hebt is zo goed als gegarandeerd. Eas(z)y!

Lees meer
Kleuren meditatiekussens

De kleuren van onze meditatiekussens

Kleur is heel belangrijk is ons leven; het symboliseert o.a. emoties en het zegt ook vaak iets over iemands karakter. Niet voor niets dat wij de kleuren voor onze meditatiekussens zorgvuldig hebben gekozen.

Lees meer
Lekker zitten op je meditatiekussen

Echt lekker zitten op je meditatiekussen

Jouw meditatie willen wij zo fijn, comfortabel en relaxed mogelijk voor je maken. Bij het ontwerpen van de kussens zijn we uitgegaan van ultiem zitcomfort. Dat ultieme zitcomfort wordt gerealiseerd door de combinatie van onze superzachte zabutons (meditatiematten) en de stevige meditatiekussens.

Lees meer

Zoeken

Typ hieronder je zoekopdracht in

€10 korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor de nieuwsbrief 
en ontvang €10 korting op
je eerste bestelling.

*Alleen voor bestellingen van €50 en hoger.

**Door je in te schrijven geef je aan kennis genomen te hebben van de privacy verklaring en ga je automatisch akkoord het ontvangen van e-mails.